O voi alege pe Monica Macovei

monica macovei

Monica Macovei va fi opțiunea mea de vot în primul tur, să sperăm că și în al doilea. Nu știu dacă e bine sau nu, dar ceva îmi spune că Monica Macovei are intenții bune și vrea să schimbe lucrurile. E un om nou.

Știu că e vorba doar despre o campanie electorală bine făcută. Dar din ce am văzut până acum, Monica Macovei mi se pare total altfel decât restul politicienilor care candidează. Pe toți îi simt că ascund ceva și că abia așteaptă să pună mâna pe ciolan ca să-și îndeplinească adevăratele interese.

Și am stat să mă gândesc, nu am ce să-i reproșez Monicăi, își face treaba bine peste tot, și-a făcut-o în guvern, în UE și a fost un pion important în DNA. Iar datorită DNA au mers la pușcărie jegurile de politicieni care nu au făcut altceva decât să fure atâția ani, și merg în continuare și alții. Din acest motiv se spune că Monica Macovei este omul UE, omul serviciilor secrete sau omul lui Băsescu, așa cum se spune despre Ponta că este omul lui Ilici.

Și zău că nu mă pot lăsa păcălit de sondajele de opinie comandate de Antena3 and co. care spun că Victor Ponta va câștiga alegerile. Apropo de asta, articolul lui Arhi mi-a adus aminte de o chestie pe care am trăit-o acum 5 ani, la alegerile prezidențiale anterioare.

Aveam vreo 19-20 de ani și nu eram prea pretențios vis a vis de activitățile pe care le făceam, bani să iasă. În pragul alegerilor cineva m-a lipit să fac sondaje de opinie pentru firma lui Marius Pieleanu. Primeam cam 7-8 lei pentru fiecare chestionar completat, aveam zile când făceam și 20 de chestionare. Erau bani buni pe vremea aia.

Îmi amintesc că trebuia să le spun respondenților că nu sunt sondaje despre alegeri, că sunt sondaje sociale/administrative sau ceva. Și erau pe primele pagini niște întrebari banale, despre gospodărie, căcat, și apoi ajungeai la alegeri, unde acronimul PSD era predominant pe mai toate paginile, vreo 15 la număr.

Cumva întrebările erau scrise manipulatoriu, în așa fel încât să răspunzi la un moment dat că vei vota PSD. Iar ulterior sondajele astea ajungeau în talkshow-uri și la știrile canalelor TV susținute financiar și moral de PSD and co. Dar desigur, le prelua și presa online, și bloggerii, pentru că păreau a fi legitime.

După ce am trecut prin așa ceva, cum să cred eu astăzi sondajele INSCOP, comandate de Antena3, care spun că Victor Ponta va câștiga alegerile? Eu personal nu cred că Ponta ajunge în turul doi.

Absolut toți îl detestă, până și cei de la țară. Personal nu cunosc pe NIMENI care să vrea să îl voteze. Ce face Ponta este doar o dovadă de opulență mediatică, făcută pe banii noștrii, ciordiți cu nesimțire, așa cum ne-a obișnuit PSD la fiecare alegeri.

Dacă urmăriți pagina lui Victor Ponta o să vedeți cum dispare subit orice urmă de contestare a candidaturii și a ideilor sale. Sunt lăsați să comenteze doar pupincuriștii și oamenii din partid. Cred că Echipa VP șterge minim un comentariu la 2 minute. Și mi se pare că așa funcționează democrația și libertatea de exprimare. Îmi imaginez cum ar face cu presa și online-ul după ce se vede președinte.

Klaus Iohannis, da, va avea mulți votanți și el, ar putea fi a doua opțiune a mea după Monica Macovei, în cazul în care ajunge în turul doi cu Ponta, ceea ce sper să nu se întâmple.

Îmi asum faptul că pot fi păcălit, și că pot face o alegere greșită. Dar în momentul de față, dintre toate relele, Monica Macovei pare să fie cel mai mic rău, pare să fie alt aluat.

Monica Macovei are șanse reale să câștige alegerile dacă ne vom exercita acest drept în număr mare. Ieșiți la vot și faceți-o înțelept, pentru că ei vor face asta cu siguranță.

PS: n-am primit nimic ca să scriu ăsta, nici măcar 20 de lei.

Later edit: Ce tare e jocul ăsta. :))

You might also like

Comments (2)

  • Alin 4 years ago Reply

    Un articol bine scris, cu toate ca spuneai ca vrei sa te feresti de politica.

    Teodor Marin 4 years ago Reply

    Este aproape imposibil să te ferești de politică zilele astea 🙂

Leave a Reply