De azi pe două roți

Astăzi a fost prima mea dată cu bicicleta prin București, evăr. M-a apucat cam târziu, e drept, a trecut vara deja dar nici nu pot spune că am căutat în bicicletă doar un instrument de relax, ci mai mult un tool cu care să-mi fac treburile de zi cu zi.

Am ales o bicicletă Hybrid, de Trekking, pentru că 90% îmi va fi utilă în oraș, deși îi place și offroad soft. Este vorba despre un Felt QX60, negru mat. O biclă simplă care merge blană, fără multe pretenții, ideală pentru un începător.

felt teodor marin

Cu ocazia asta am creat în blog și categoria Biclă unde intenționez să public clipuri din trafic sau alte chesiuni bike related. Curând îmi voi cumpăra și un GoPro Hero 3.

Cât despre ziua de azi, după o tură intensă din Colentina – Pipera – Herăstrău – Victoriei – Romană – Obor – Colentina am un început de febră musculară și mă dor bucile rău de la șa.

După cum spuneam, este prima dată când mă dau cu bicla în București. Primele concluzii sunt:

 • Traficul se vede destul de nașpa de pe bicicletă, ești mult mai expus iar șoferii în marea lor majoritate sunt necivilizați și neatenți.
 • Bicicliștii formează o comunitate faină. Comunică mult în trafic și fac caterincă.
 • Deplasarea cu bicicleta prin București este relativ la fel de rapidă sau mai rapidă(în orele de vârf) decât deplasarea cu mașina. De transportul în comun nu mai vorbim.
 • Pistele pentru biciclete sunt apă de ploaie, provoacă nervi. Nu le respectă nimeni, nici pietonii, nici ciobanii cu mașini. Ba mai mult, au și capcane.
 • Faci mișcare. Multă mișcare.
 • Nu ai probleme cu parcarea prin zonele centrale dar poți avea cu hoții. Ca urmare, recomand cu căldură să vă lăsați biclele în zone expuse, special amenajate dacă se poate. Și musai legate cu antifurt de calitate.
 • Dacă plouă e nasol.

Cam astea sunt părerile mele acum. Ne vedem prin oraș. 🙂

You might also like

Comments (4)

 • Lospa 4 years ago Reply

  Vine toamna. Tot cu bicicleta?

  Teodor Marin 4 years ago Reply

  Yeah, asta spuneam că nu mă descurajează venirea frigului.

 • Chibs+Blogger 4 years ago Reply

  “La penultimul punct” – Povestea spune asa: “cand un pui de tigan se naste…o bicicleta dispare”.

  Teodor Marin 4 years ago Reply

  Haha, bună asta.

Leave a Reply