Nu mai există moldoveni, nici regiunea Moldova

moldova

Nu știu la voi, dar eu nu mai am cunoștințe moldoveni demult. A nu se interpreta greșit, dar toți care sunt în București sunt ori convertiți, ori din orice altă regiune a țării, dar în niciun caz din Moldova.

Eu m-am născut în Brăila, parcă v-am mai spus. Și-n frageda-mi pruncie am venit în București să mă realizez ca om, deci nu mai sunt Brăilean. Iar toată lumea are impresia că Brăila e în Moldova. Cel mai probabil din două motive: ori sunt mediocri cu geografia ori sunt trolli și vor să scoată oamenii din sărite. Ideea e că dacă îi spui unui brăilean că e moldovean e cea mai mare jignire, e blasfemie.

Și atât de rău s-a ajuns cu chestia asta încât dacă îi spui unui moldovean că e moldovean e ca și cum l-ai înjurat de mă-sa. Nici nu trebuie să mai adaugi ceva pe lângă moldovean, e suficient să-i aduci aminte de unde e.

Revenind la Brăila, acolo se vorbește aproape moldovenește, iar Moldova oficial începe 15 kilometrii mai sus. În opinia mea Brăila e unicat, ar trebui să-și proclame independența.

Chestia asta se repetă cu Buzău, care nici ăsta nu e în Moldova, deși se vorbește ca la Brăila. Nici Suceava nu e, Suceava e în Bucovina nu în Moldova, că te pleznesc acum.

Dacă mergi în Bacău nu mai e nici un moldovean pe străzi, poate câțiva bețivi rătăciți. Casele sunt goale, toți sunt în București, s-au convertit, fură locurile de muncă bucureștenilor, le fut femeile și/sau se fac taximetriși. Iar care nu-s în București sunt plecați în Spania, lucrează în fabrici de margarină. De unde evident, copii lor sunt crescuți cu margarină. Domn’le în Spania… găsești margarină pe străzi. Te împiedici de ea. Și e foarte sanatosă. La plămâni.

Și am observat că se așează în comunități. Adică ei practic își mută satul în altă țară și nu au treabă cu nimeni din alt sat. Dacă îi întrebi de unde sunt, sunt toți din Onești. Unde e Onești? Onești nu e nicăieri, Onești e Onești. Știai că e în Moldova? Te înșeli amarnic fiule, e un cartier din Pescara.

Singurul județ din Moldova care este încă populat cu moldoveni este Vaslui. Vaslui e capitala Moldovei. Înainte era Bacău, dar și-a schimbat numele în Padova și s-au și mutat cu tot cu teritoriu, cu case și cu năravuri.

moldova

You might also like

No Comments

Leave a Reply