Chinul plății întreținerii

Well, mă străduiesc de vreo câteva săptămâni să-mi plătesc factura la întreținere. Pe luna curentă și pe luna trecută. Pare comoditate sau lene la prima vedere, dar eu am o altă teorie.

Plata întreținerii este un ritual străvechi, specific românesc, o tradiție. Nu mai există niciun alt furnizor de servicii în piața românească care să accepte doar bani cash, o singură dată pe săptămână, într-un anumit interval orar(două ore).

Cu alte cuvinte trebuie să fi mereu pe fază când ai de plată și să te duci cu cashu’ fix. Mai ales dacă ai ne-norocul să ajungi primul. Pentru că administratorul nu are rest!

Administrațiile clădirilor sau Asociațiile de locatari… cum le zice, au rămas singurele servicii înapoiate care pare că refuză să se adapteze cerințelor pieței. Care sunt 3 și simple:

  1. O bază de date cu toate blocurile și apartamentele. Conturi cu factura curentă și istoricul facturilor precedente.
  2. Posibilitatea de a trimite indexul apometrelor online.
  3. Plata cu cardul a facturilor și opțiune de direct debit.

În blocul meu, mai bine de jumătate din locatari au sub 40 de ani. Mă gândesc că o astfel de soluție ar fi flawless pentru majoritatea. Și e culmea, Asociațiile de Proprietari au și o Federație. Probabil e fondat de un grup de pensionari jucători de table, cu nepoți talentați la web development.

De aici trag și concluzia: se întâmplă haosul ăsta din pricina lipsei de organizare.

Oricum, astăzi e marți. Este ziua cea mare! I’m going for it and make it mine!

You might also like

1 Comment

Leave a Reply