De ce susțin legalizarea: Weed like to talk

cannabis

Niște vecini de-ai noștri din Europa au lansat o petiție prin care își doresc să strângă un milion de semnături până pe 20 Noiembrie pentru legalizarea cannabisului în Uniunea Europeană. Este cea mai de amploare inițiativă pentru legalizare în Europa de până acum.

În România, marijuana a fost mereu un subiect controversat iar consumatorii au fost alungați cu pietre datorită bisericii și a informării proaste dată de organismele antidrog. Cannabisul este clasat în grupa drogurilor de risc, mă rog, THC-ul(substanța care dă ”high-ul”) și a fost mereu asociat cu droguri precum heroina și cocaina.

Un exemplu elocvent de informare proastă îl constituie articolul ăsta în care un băiat povestește cum fuma el „frunza” de marijuana(care nu se fumează de fapt) și ajunsese semi boschetar. Trebuie să fii complet retardat ca să ajungi să dai ultimii bani sau să-ți vinzi de prin casă pentru a fuma cannabis.

Dacă îți vinzi ce ai prin casă pentru cannabis poți să-ți vinzi cu ușurință și pentru tutun, alcool sau spray nazal. Mă îndoiesc că articolul este legitim și oricum chestia cu vândutul este relativă, poți să-ți vinzi chestii de prin casă cu orice ocazie, dacă așa știi tu să ”faci bani”.

Personal n-am simțit niciodată că sunt dependent fizic de cannabis, psihic da, că la un moment dat vrei să fii în starea aia tot timpul și tot ce faci ți se pare awesome pe iarbă. Însă aș minți dacă aș spune că n-am simțit ceva efecte negative după consumul pe termen lung, motiv pentru care m-am și oprit din fumat. Ideea este că mi-a fost muuult mai greu să renunț la țigări decât la iarbă. Și am și rămas cu sechele fizice incomparabil de mari după consumul de tutun.

Weed like to talk a strâns până acum 158.000 de semnături din care 3800 au venit din România. Dintre țările mari, cele mai multe semnături le-a adus, culmea, Polonia 52.000, și cele mai puține Grecia, 100 de semnături.

România nu este încă pregătită pentru pasul ăsta din punct de vedere al mentalității. Dar ca și în cazul prostituției, oricum se întâmplă. Și faptul că e ilegal nu înseamnă că nimeni nu mai fumează sau nu mai merge la curve.

Se întâmplă în subteran dintotdeauna, dar când s-au discutat astfel de subiecte la nivel politic, Gigel parlamentarul a început să lingă cruci și să pupe moaște motivând că dacă legalizează prostituția vor apărea curve, sau dacă legalizează marijuana tinerii vor începe să fumeze. În general oamenii care blamează cannabisul habar n-au despre ce vorbesc și o fac după ureche.

Ideea e că legal sau ilegal, oamenii tot vor fuma iarbă și vor merge la prostituate. Și preferăm să ținem chestia asta în subteran și să le permitem unor corupți să aibă beneficii din asta, când am putea să profităm economic. Și nu dau credit nici poveștii cum că vor apărea mai mulți consumatori dacă se va legaliza pentru că oricum e foarte ușor de procurat, orice student venit în București de trei zile poate să-și procure iarbă.

Susțin legalizarea marijuanei în România fără să bag la înaintare mizeria aia de argument cu beneficiile medicale. Asta mi se pare o imbecilitate și o ipocrizie pentru că este vehiculată de fumătorii care nu au nicio boală, și consumatorii de marijuana în scopuri medicale reprezintă undeva la 2%. Susțin legalizarea cannabisului pentru a fi fumat de plăcere, la fel cum poți să bei legal whisky cât poți până vomiți pe tine sau în taxiu și adormi, așa să fumezi și iarbă, fără să vomiți. Supradoza la iarbă înseamnă somn.

Legalizată, marijuana ar putea să fie accizată de stat la fel cum sunt tutunul și alcoolul, și pentru safety poate fii pedepsită contrabanda. În felul ăsta se pot încasa niște bani frumoși, în momentul ăsta economia neagră are o valoare însemnată. Personal, cunosc foarte puțini oameni care să nu fi fumat măcar odată iarbă.

Atunci când nu este abuzat consumul, iarba este spectaculoasă. Te ajută mult să te relaxezi și să te odihneși. Dacă fumezi mult, fără sens și pe perioade lungi, te prăjești la un moment dat și poți să cazi în depresii, anxietate, etc.

cannabis

You might also like

Comments (8)

 • lee 3 years ago Reply

  Cannabisul, orice vreti voi sa credeti, este si va fi un drog, din cauza multiplelor efecte negative. Singur spui ca daca fumezi prea mult pe perioade lungi, te “prajesti” la un moment dat. Chiar toti puteti sa va opriti cand e prea mult? Stiti cand e prea mult? Aseara am fost intr-un club unde o parte din tineri erau “trasi”, mai degraba pot spune nu ca relaxati aratau, ci letargici, “blegi”, lipsiti de viata, caraghiosi…. Nu mai incurajati consumul daca sunteti subiectivi.

  Teodor Marin 3 years ago Reply

  Mă îndoiesc că tinerii de care spui tu erau pe cannabis. Ești sigur că asta consumau? Tu ești consumator? Și ciorba provoacă afecțiuni dacă mănânci doar ciorbă pe perioade lungi, gen diaree.

 • BBB 4 years ago Reply

  Zici bine ce zici, si sunt 100% adeptul legalizarii. Dar ai zis gresit: THC este considerat drog de risc nu de mare risc. Amanunt aparent putin important…dar daca zici de informarea “proasta data de organismele antidrog” atunci macar tu sa nu cazi in aceeasi groapa cu ei..
  Adica daca vrem sa convingem oameni de adevarul nostru atunci informatiile sa fie 100% corecte, zic eu.

  Teodor Marin 4 years ago Reply

  Mulțumesc pentru corectare, BBB. Nu știam.

 • flori 4 years ago Reply

  fumez de 8 ani in continu zi de zi si nu am nici pe dreacu da prefer sa iau de la magazin decat sa ma feresc de garda crezand ca ma vor aresta pt 1-2guri, cu cel mai mare drag semnez si eu aceasta pe petitie intrebarea este unde

  Teodor Marin 4 years ago Reply

  Flori, am pus linkul in prima propozitie. Sau poti cauta pe google weed like to talk.

 • leo 4 years ago Reply

  frumos ai vorbit in articol 🙂 bravo . Pacat ca majoritatea sunt indoctrinati de mass media si asociaza cannabisul cu drogurile de orice fel ar fi ele. Cannabisul NU ESTE un drog !!

Leave a Reply