Okazii nu mai există

Folosesc serviciile Okazii din an în paște și rar se întâmplă să mai am câte o chestie de vânzare, pentru că nu prea obișnuiesc să-mi vând din lucruri. Merg pe principiul ăla bătrânesc, “lasă că nu se știe când ai nevoie”.

De curând m-am plictisit de PS3 și încântat fiind de lansarea unui PS4 am zis că decis să îl pun la vânzare pe marele portal de comerț, Okazii. Prețul mediu al unui playstation slim de 160 de giga ca al meu era undeva la 650-700 de lei. Na bine, eu l-am pus cu 500, iar ca bonus dădeam vreo 4 jocuri originale în valoare de vreo 400 de lei și un controller de la Sony.

Am deschis vânzarea pe două săptămâni. După 3 zile aveam fix 19 vizite pe pagina de vânzare. Am zis că ceva e în neregulă și m-am apucat să-l promovez. Am plătit cam 15 euro pentru promovare, am ales toate metodele de promovare pe care le aveau.

În timpul vânzării singurele întrebări puse de useri au fost legate de schimburi, au venit cu telefoane, blugi, scobitori și alte chestii irelevante, nimeni n-a avut intenția să cumpere consola. La sfârșitul licitației, pentru 15 euro, Okazii mi-au adus doar 160 de vizite pe pagina de vânzare. E jenibil.

Am sunat la Okazii la customer support și le-am spus că sunt foarte dezamăgit de serviciile lor, că dacă dădeam un share pe facebook, mai rugam și 2-3 prieteni și făceam un articol pe blog sigur luam mai multe vizite. Sincer am vrut să-mi primesc banii înapoi. De 15 euro vorbeam cu băieții ăia care îți postează anunțul pe 300 de site-uri si făceam treaba cu social media și sigur vindeam.

Sigur că nu mi-au dat niciun ban înapoi, eu am rămas cu PS3-u și cu banii cheltuiți aiurea.

De curând  am scos la licitație o pereche de role agressive. Da, am role agressive, le-am luat din UK și am dat pe ele vreo 130 de lire. Am ieșit doar de vreo 3 ori cu ele, iar acum am hotărât să le scot la licitație pentru că vreau să-mi iau biclă.

De data asta am procedat altfel, ținând cont de failul cu PS3-ul și am deschis o licitație de tip mokazie. Pentru cine nu știe, mokaziile sunt tipul ăla de licitații care pornesc de la 1 euro și se duc… cât se duc. Poți seta însă un preț fix de vânzare(preț bliț), al meu a fost 80 de euro. Am plătit iar publicitate, în valoare de vreo 11 euro, că doar reclama e sufletu’ comerțului.

Rolele arătau impecabil dar cu toate astea nu s-a licitat mai mult de 27 de euro, adică fix 100 de lei. Vizite pe pagina de vânzare au fost doar vreo 60 și ceva, asta în două săptămâni. Ieri m-a sunat “câștigătorul” licitației, dar i-am spus că azi nu fac pomeni. N-am cum să le dau pe 16 euro, adică 27 – 11 promovarea.

E ultima oară când mai investesc bani în Okazii, sunt foarte dezamăgit de serviciile pe care le oferă. Ca să nu mai zic că spamează și Google, indexând pagini care nu au niciun produs, decât meta titlu și descriere. Foarte frumos.

You might also like

Comments (4)

 • STERIAN iON 5 years ago Reply

  Va contrazic,eu vand pe Okazii de vreo 2 ani si in fiecare saptamana vand ceva,lucruri pe care nu le mai folosesc,si noiu si vechi.Si nu fac nici-un fel de promovare.Sunt foarte multumit de acest sit Okazii.

 • Andrei 5 years ago Reply

  N-am mai folosit okazii de 2-3 ani si chiar nu-mi e dor de el. Cand a fost ceva de vandut, am apelat la cunostinte/facebook. De cumparat, prefer sa mai pun ceva bani pentru un produs nou.

 • Teodor Marin 5 years ago Reply

  Nu l-am incercat pana acum

 • Yamasha 5 years ago Reply

  pai parca a aparut unu nou, mercador sau ceva de genul…acolo nu e mai bne?

Leave a Reply