Poate nu înțelegeți corupția

Fiindcă altfel mi se pare mai mult decât dubios că nu se revoltă nimeni și adoptă tacit postura de păgubiți, în condițiile în care asistăm zilnic la cea mai mare demascare a unei mafii din Europa, în ultimii ani.

Numesc politicul mafie pentru că România nu are altfel de mafie decât aceasta politică. La noi mafia are oameni direct implicați în politică, nu ca în filmele alea vechi, când Don Corleone avea doar ceva relații în politică.

În România, așazisa mafie din afara politicii este găinăreală nesemnificativă. Vorbim doar de niște cămătari, sau pistolari de ocazie care azi sunt și mâine dispar, câțiva proxeneți mărunți, ceva hackeri de interfoane și cam atât.

Probabil nu s-ar fi întâmplat niciunde în altă parte a lumii civilizate ca populația să stea în fața TV-ului și să comenteze pe sub plăpumi arestările unor mafioți care i-au jecmănit efectiv în ultimii 25 de ani. Cu siguranță ar fi fost cu toții în stradă, revoltați.

Cum sună asta? Cineva ți-a luat 30% – 35% din banii tăi timp de 25 de ani, sistematic, fără excepții. Iar în schimbul banilor ai primit promisiunea ca va face niște lucruri utile pentru tine. Și tot spune că le face de vreo câțiva ani buni dar nu se vede nimic. În schimb te tot amână. Ca într-un final să afli că de fapt banii dați de tine nu îi mai are, că i-a ascuns/furat/cheltuit.

N-ai cum să treci nepăsător pe lângă asta decât dacă nu conștientizezi realitatea. Cum să stai liniștit și să te doară-n cur când ai în față cea mai mare expunere a mafiei din istoria României? Și mafia asta a prejudiciat pe orice cetățean, indiferent de vârstă sau statut social.

Imaginează-ți dacă ai fi dat banii ăștia unui prieten, exact sub aceleași condiții. Ai fi la fel de nepăsător când ar călca strâmb? Dacă da, aș vrea să-mi dai și mie de acum încolo câte 50 de lei în fiecare lună pentru tot restul vieții. O să-ți dau eu ceva înapoi, la un moment dat.

Probabil nu realizezi valoarea banilor care ți-au fost furați pentru că nu i-ai ținut niciodată în mână, ți-au fost luați automat din salariu sau din valoarea produselor pe care le cumperi din raft(TVA) și tu nu te-ai gândit niciodată la ei ca fiind ai tăi.

Dar te voi ajuta să înțelegi mai bine și fac un exercițiu: dintr-un salariu de 1500 lei brut lunar, statul colectează taxe în valoare de 765 lei. Într-un an de zile sunt 91.80 de lei. În zece ani 91.800 de lei,  20.457 EURO. Și asta doar din salariu, fără accize la combustibil, tutun, etc. Și fără TVA-ul pe care îl plătești tot tu aproape la orice. Plus că, dacă ai o afacere, situația devine și mai dramatică.

Acum aștept comentariile alea: – „Ești un idiot, sunt exact 20.588 de euro, nu cât ne spui tu. DEZINFORMAREEE”.

În fine, cifrele nu sunt exacte, dar bat pe acolo. Și cu siguranță au fost și câteva cheltuieli juste pe care statul le-a avut. Dar mai gândește-te încă odată. Chiar și așa, e o sumă enormă, merită să te zbați mai mult decât o faci acum pentru a recupera banii ăștia? Sunt ai tăi, ți-au fost furați din mână, dintotdeauna.

coruptie

 

You might also like

1 Comment

  • Malin 3 years ago Reply

    Mai exista Undernet? Nu am mai folosit asa ceva de 10 ani.

Leave a Reply