Ponta aka apostolul agriculturii românești(fâs)

Ponta insistă foarte tare la FMI cu reducerea tva-ului la alimentele de bază la 9%. Nu spun că nu este o inițiativă bunicică, doar că nu știu ce beneficii vom avea din chestia asta noi, consumatorii. Lucrurile sunt relativ simple.

Eu nu văd să scadă prețul alimentelor odată cu tva-ul, pentru că producătorii și comercianții sunt speculanți. Și vor face cu siguranță mai mult profit și atât. Însă noi ca și consumatori nu vom avea nimic de câștigat. Nici de evaziunea fiscală din domeniu nu vom scăpa, pentru că românu’ nu merge pe principiul corectitudinii, chiar dacă statul îi sare în ajutor, cu atât mai mult încearcă să-și vadă în continuare avantaje și combinații dubioase, cu cât mai multă ciordeală cu atât mai bine, dar nu, nu plata taxelor.

Mai degrabă ar sprijini puțin diversificarea domeniului agricol, prin subvenții pentru anumite activități agricole. La modul “Proiecte pentru castraveți”. Adică tu Vasile, ai vreo 20 de hectare de pământ și vrei să accesezi niște fonduri. Și te duci frumusel la guvern si îți alegi ce vrei să cultivi și fonduri speciale pentru domeniul respectiv. Castraveți, dovlecei, mere, pere, marijuana, păstârnac, în funcție de nevoile pieței. Iar dacă sunt prea mulți producători de castraveți, îi îndemni să producă marijuana. Și tot așa

Varianta asta mi s-ar părea mult mai eficientă și mai ușor de controlat. Ca țăranu’ să nu mai acceseze fonduri și să-și facă vile sau să-și cumpere bmw-uri ci să facă ceea ce trebuie cu banii, adică investiție. Frate uite noi îți dăm banii ăștia, tu ai 20 de hectare, păi din 20 de hectare tre să ai o producție de “N” tone pe an, cu ceva marjă de eroare. Vii frumușel și faci dovada investiției și dovada producției anuale după baremele noastre și astfel scapi în mare parte de evaziune, nu?

Ajung să cred că guvernanții noștri pur și simplu refuză să gândească, pentru că n-ai cum să fi atât de imbecil încât să crezi că vei salva economia în felul ăsta. Scăderea TVA-ului nu face decât să micșoreze încasările statului, nicidecum nu stimulează producția, lucru de care avem nevoie. Pentru că noi nu producem, dar de vândut vindem(marfa altora).

You might also like

No Comments

Leave a Reply