Ce priorități are Iohannis din punctul meu de vedere

În primul rând vreau să spun că mi-am recăpătat semnificativ încrederea în ce se întâmplă pe aici. Aseară s-a scris istorie, am demonstrat încă odată că nu mai înghițim mizerii și suntem foarte aproape de mult râvnita schimbare.

Am înțeles că de acum înainte o să am un președinte care mă reprezintă pe mine, nu interesele de partid, baroni, etc. Ca simplu cetățean, vreau să pun în vederea domnului peședinte Klaus Iohannis următoarele lucruri(dacă nu le are deja):

 1. Reînființarea CNA-ului – este esențială o restructurare în cadrul aceste instituții care pare că este acaparată de ciuma roșie. Accesul la informație curată trebuie să fie un drept fundamental al românilor, un drept pe care câteva trusturi de presă îl încalcă cu desăvârșire, zi de zi, fără niciun fel de repercursiuni.
 2. Demiterea premierului Victor Ponta – Schimbare? Sunt de acord, dar este doar parțial. Victor Ponta va trebui să iasă definitiv din lumea politică și să fie cercetat pentru dosarele penale pe care le are.
 3. Sprijinirea mediului de afaceri – De când există România, mediul de afaceri a fost ignorat în totalitate deși el este cel care plătește pensiile și salariile bugetarilor, nu politicienii. Avem nevoie de programe de ajutor pentru startup-uri, cât și fonduri europene pentru întreprinderile mari, astfel economia poate crește sănătos, se pot crea locuri de muncă, etc.. În toate campaniile n-am auzit decât despre pomeni, pensii, salarii, și cam atat.
 4. Eliminarea religiei din școli – Ca familie de profesori ar trebui să vă pună puțin pe gânduri chestia asta. Mai ales fotografia ce urmează.

  religie scoli
 5. Stoparea finanțării cultelor religioase – Trebuie ca aceste culte religioase să devină auto-sustenabile. Așa cum se întâmplă în țările occidentale. Metoda cu cei 2% din impozitul pe venit mi se pare mai mult decât utilă în cazul de față. Această mafie religioasă – pesedistă trebuie pusă la zid.
 6. Eliminarea corupției, indiferent de nivel – România are o problemă generală cu șpaga. Oricine e deschis la șpagă, oricând, oriunde. N-ar strica ceva funcționari dați afară, amendați, dosare penale. Nu doar șefi. Șpagă se i-a de la femeia de servici până la director.
 7. Diminuarea evaziunii fiscale – Cineva spunea, nu mai rețin cine, că dacă s-ar diminua evaziunea fiscală cu 5% ar fi bani pentru orice. În momentul de față se estimează că evaziunea fiscală reprezintă undeva la 15% din PIB. În realitate se apropie cu succes de 50%.
 8. Schimbarea din funcții a incompetenților – Organismele de stat colcăie de retardați, de oameni care habar n-au să-și facă treaba, de piloși și falși.
 9. Investiții, investiții, investiții – Încurajarea investițiilor utile în educație, sănătate, antreprenoriat, infrastructură, turism.

Știu că unele nu intră în atribuțiile unui președinte. Dar mă bazezpe faptul că un președinte are un cuvânt de spus, unul important.

Aveți toată susținerea. Spor la treabă!

You might also like

Comments (4)

Leave a Reply