Prima problemă a biciclitului urban

După aproape o lună de pedalat am ajuns la concluzia că principala piedică a bicicliștilor o reprezintă ciobănismele și neatenția șoferilor. Nu spun că o pistă pentru biciclete nu ajută, sau o zonă de preselectare pentru bicicliști la fiecare intersecție mare. Dar dacă șoferii ar fi puțin mai atenți și n-ar fi ciobani am putea să mai amânăm investiția asta, care oricum amânată, dar ca idee.

Ciobănie e atunci când ai un biciclist înaintea ta și un semafor pe roșu la mai puțin 50 de metri iar tu accelerezi ca să ajungi înaintea lui. Nu știu de ce faci asta, te-am întrebat și ai mormăit ceva înjurătură printre dinți,. N-am înțeles, e ciobănie pură.

Vezi că vine un biciclist cu 30 la oră dar tu crezi că poți să pleci repede înaintea lui fără semnalizare. Ești un cioban.

Parchezi pe pista de biciclete, opresc lângă tine și îți spun că nu e ok ce faci, că bicicliștii chiar există și că pista aia are un scop, iar tu te frustrezi de parcă te-am jignit? Ești o vacă proastă.

Mă depășești și după 20 de metri oprești în dreptul indicatorului „Oprirea interzisă”, tragi brusc pe dreapta și tragi avariile? Da, știu. În mintea ta, dacă tragi avariile ești imun la orice lege. Ești și cioban.

Oprești la semafor foarte aproape de bordură astfel încât să nu mai poată trece nimeni pe lângă tine? Felicitări, ai câștigat! Îți facem diplomă de cioban.

piste_biciclete_buzesti_3

You might also like

No Comments

Leave a Reply