Radarul pădurilor – o chestie aproape bună

radarul padurilor

Ignorând comunicatul de presă de pe siteul oficial, al cărui autor este deja introdus cu totul în colonul lui Victor Ponta, făcută cu cap, inițiativa cu Radarul Pădurilor este extraordinară.

În condițiile în care oameni ca Hrebenciuc and co ciordesc lemn fără nicio jenă, o astfel de inițiativă este vitală. Însă ideea după care e făcută interfața „cetățeanului de rând” mi se pare complet retardă.

Adică eu trebuie să sun la 112 și să întreb dacă fiecare tir plin cu lemne din fața mea este legal. Nu de alta dar pe tot traseul celor enorm de multe tiruri care transportă lemne pot suna atât de mulți cetățeni cu un deosebit de dezvoltat spirit civic, încât să perturbe bunul mers al serviciului 112, care în mod normal trebuie să se concentreze pe altfel de urgențe. Pe lângă asta, un singur transport ar putea primi „N” apeluri de la „N” persoane până la părăsirea țării.

Mi se pare totuși cusută cu ață albă, și făcută prea pentru a fi lăsată la încrederea organului. Eu ca și cetățean sun la la 112, mi se zice OK o să verificăm, probabil cei de la 112 dau informația mai departe către Ministerul fă Doină și de acolo pitong. Se poarte merge blat foarte ușor. Tu ca cetățean neștiind dacă respectivul transport este sau nu legitim. De fapt, nici măcar operatorii de la 112 nu vor știi niciodată.

Ar fi fost foarte logică o interfață a aplicației pentru cetățeanul de rând, care depășește 50 de tiruri cu lemne de la București la Deva. Să poată deschide aplicația și să vadă dacă numărul de inmatriculare al tirului din fața lui este înregistrat. Dacă nu, sa sune la 112. Altfel pierdem timpul, zău, pentru că n-am practic niciun mijloc de control ca și cetățean. Doar o iluzie cum că cineva va avea grijă de asta.

Și dacă o forțau puțin puteau să stilizeze conceptul de aplicație cu o hartă interactivă, că doar tirurile au GPS. Să văd direct pe hartă care e treaba cu tirul din fața mea, dacă e legitim sau nu, și să mă agit puțin.

Deocamdată am rețineri vis a vis de chestia asta Radarul Pădurilor. Mi se pare o vrăjeală pesedistă. Aștept să fac niște teste și apoi voi putea să-mi confirm sau nu presupunerile.

radarul padurilor

You might also like

No Comments

Leave a Reply