Rezumatul evenimentelor din ultimele zile

Arde clubul Colectiv, mor inițial 20 și ceva de oameni, bilanțul ajunge la 32. Alți câțiva zeci sunt spitalizați cu arsuri grave. Apar tot felul de conspirații. Antenele fac spectactol.

Oamenii încep să iasă în stradă. Tot felul de fundații și ONG-uri se înghesuie să strângă bani. Fundația Mereu Aproape strânge prin teledon 900 și ceva de mii de euro în timpul emisiunii lui Mihai Gâdea, bani pe care îi sifonează în mare parte(sau cel puțin așa arată lucrurile acum). Din 900k cât au spus inițial rămând doar ăștia la vedere, care sunt ca și cheltuiți.

În primele zile apar comunicate de presă de la tot felul de companii care se oferă să ajute cu tot felul de imbecilități. În goana după publicitate, oportunitatea fiind excelentă, reach-ul postărilor virale este semnificativ mai mare decât de obicei. Între timp își dau seama că sunt idioți și șterg postările.

Biserica Ortodoxă Română se întrece pe sine la spus tampenii la TV. Inițial declarațiile lui Daniel și apoi un alt deștept iese cu o broșură scrisă autori aproape anonimi pe TV și citește din ea. Sunt de părere că nu mai trebuie să arătăm cu degetul spre biserică. Își sapă groapa cu propriile mâini, arătând pentru a nu știu câta oară că singurul lor scop este să facă bani.

După ce am fost vreo 25000 35.000 în stradă, televiziunile parcă s-au sfiit să dea cifre oficiale. Ponta și Piedone și-au dat demisia. Se pare că strategia lui Ponta este să-l protejeze pe Oprea. Presa internațională scrie. Prim ministru îl vom avea deocamdată pe Mircea Dușa. Piedone pleacă cu capul sus, și-a dat demisia de la prima strigare, contrar cu ce ne-au obișnuit restul politicienilor.

Facebook-ul încă fierbe, parcă mai tare ca aseară. Oamenii vor ieși și astăzi în stradă, probabil intr-un număr și mai mare fiind încurajați de bătălia câștigată ieri. Abia astept sa se faca 6-7pm, ne vedem la Universitate.

Ce bine sună asta:

To be continued…

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply