SEO: Doar experți în Pakistan

Am aplicat ieri la un job seo related pe o platformă de freelancing. Un australian care și-a angajat o echipă de “experți” din Pakistan a ajuns cu site-ul penalizat de Google Penguin.

Omu’ îmi povestea pe skype cum i-a angajat pe ăștia pentru seo și cum au promis 1000 și ceva de backlink-uri cu ancore, pe site-uri cu +pr2. Într-o săptămână a avut nu mai puțin de 1300 de linkuri, și după încă o săptămână a dispărut total din SERP.

Pakistanii l-au apucat pe dumnezeu de picior când s-au văzut cu 50 de dolari(făceau seo pe 1 dolar pe oră) și în momentul în care australianul i-a contactat pentru a le cere explicații, n-au mai binevoit să răspundă.

Acum tipu’ ăsta angaja din nou oameni pentru seo, de data asta pentru un job mult mai complicat și costisitor, pacea cu google. Dacă s-a bucurat că a scăpat cu un dolar pe oră cu pakistanii, acum o să-mi plătească mie 20 ca să încerc să-i aduc site-ul înapoi în serp.

În urma unei analize am găsit cum au făcut spam pe forumuri, cum au pus sute de link-uri pe site-uri irelevante, linkfarms și vreo două site-uri pe care antivirusul mi le semnala ca malware. Și n-am ajuns să le văd pe toate pentru că erau peste 1000, mi-e teamă să mă mai uit.

L-am întrebat pe tip dacă mai poate lua legătura cu cretinii, mi-a zis că nu, că n-au mai intrat pe skype de câteva zile. Le-a trimis mesaj și pe platforma dar nu răspund. În cazul de față văd doar două soluții:

 1. Mă apuc să jos toate link-urile nasoale, proces care o să dureze câteva săptămâni, deși nu pot garanta că o să reușesc să le dau pe toate, după care să le cer o reconsiderare celor de la Google.
 2. Să cer reconsiderarea direct, fără să scot niciun link și să le explic ce s-a întâmplat.

Din experiență și din ce spun alții spun că astfel de probleme au o rată de rezolvare foarte mică, mai exact doar 6% din cei penalizați își mai revin în totalitate în serp. Dacă te-a penalizat penguin, e nasoală rău, iar la 1300 de link-uri irelevante nu pot garanta că voi reuși să-l scot la liman.

Concluzia:

Trebuie să acorzi atenție și să alegi înțelept persoanele care să-ți facă seo, dacă plătești maimuțe, e foarte probabil să facă exact contrariu și să ai parte de o mare penalizare. Google a declarat război procedurilor seo bazate pe linkuri artificiale/plătite. O astfel de greșeală poate avea urmări ireversibile legate de poziția site-ului în serp și implicit pierderi de bani pentru respectiva afacere.

seo pakistan

You might also like

Comments (5)

 • Cristi 5 years ago Reply

  Cand dai 50 de dolari pe 1000 de linkuri, e clar ce o sa primesti. Vrei seo de calitate, platesti..nu angajezi pakistanezi sau indieni pe 50-100$.

 • Ciupanezul 5 years ago Reply

  @Despre Voi nu ii va penaliza niciodata, de cate ori i-am raportat eu, nu am reusit. Cat despre reconsiderarea Google, incearca. Eu am facut asta pentru un site cu peste 50.000 de BK irelevante. Iti dai seama ca nu am stat. Nu le-am explicat ceea ce s-a intamplat ci doar ca un competitor a dorit sa-mi faca rau. Merge. 😉 bafta multa.

 • Yamasha 5 years ago Reply

  nu e primul si nici ultimul care-si ia teapa in felul asta. cam asta inseamna sa lucrezi cu indieni, pakistanezi etc..

 • Teodor Marin 5 years ago Reply

  asa l-am sfatuit si eu

 • Despre Voi 5 years ago Reply

  Sa-i reclame la site, macar le vor bana conturile.

Leave a Reply