Șofer de România

Ești șofer de România dacă faci depășiri în coloană când ai în față 20 kilometri de tiruri, forțând șoferii de pe contrasens să frâneze ca să te evite. Ești atât de prost încât nu realizezi că riști viața ta și a celorlalți pentru maxim 5 minute de avans pe care le iei, eventual, asta dacă nu te oprești mai încolo să bagi o ciorbă de burtă.

Ești șofer de România când te plângi că nu ai autostrăzi dar când ieși pe una mergi cu 80 la oră ca să scoți consum bun.

Dacă nu mergi cu 80 și riști un 130-140 pe autostradă, ești tot șofer de România când mergi doar pe banda a doua, deși prima e liberă, și nu te dai decât dacă ai vreun BMW vine tare din spate.

Când ai 160 la oră pe autostradă, te apropii agresiv de alte mașini și mergi la un metru în spatele celor care-ți stau în cale și efectuează la rândul lor o depășire.

Când ești cioban cu SUV și tai curbele ostentativ în plin trafic, astfel încât cei de pe contrasens să te ferească.

Când vezi că cel de pe banda din dreapta are tir în față și accelerezi astfel încât să nu-i permiți să iasă și să depășească. Și faci tot posibilul să îl prinzi și îl strângi între tine și tir până frânează fraieru dracului ca să treci tu.

Când depășești agresiv și în următorii 300 de metri părăsești drumul.

Când nu semnalizezi schimbarea direcției de mers și când faci stânga de pe cea mai din dreapta bandă și invers.

Când circuli prin sate/orașe cu peste 70 la oră și ignori pietonii care stau la trecere. Oprești doar dacă fraierul are sânge să calce pe carosabil, că dacă îl mierlești faci pușcărie.

Când pleci la drum lung fără o pungă de gunoaie în mașină, scrumiera plină, etc. Și arunci selectiv pe geam chestii „mici care nu se văd, și oricum sunt biodegradabile”.

Când îți vine să te piși și nu mai ai răbdare până la prima parcare cu toaletă/popas/etc și te piși pe marginea drumului cu ușa deschisă că „e o nevoie fizică” și oricum „nu te vede nimeni”.

Când îți faci sărbătorile la munte și pleci de fiecare dată pe Valea Prahovei fix la ora 4 pm dar te plângi că faci 5 ore până la București.

sofer de romania

You might also like

1 Comment

  • liviu 3 years ago Reply

    Speechless !!! Sublim!

Leave a Reply