Una cu tehnici black hat SEO

Vrei în prima pagină de la coadă? Perfect, atunci folosește ceva tehnici black hat seo și o să ajungi acolo cu ușurință, pentru că e mai ușor să ajungi în ultima pagină decât în prima. Am întocmit o listă cu nouă tehnici neortodoxe.

 1. Cloaking: Această tehnică se referă conținut. În principiu, dacă ai un anumit conținut pentru vizitatori și un altul pentru motoarele de căutare, Google o să te prindă și o să-ți zboare rankingul. Probabil e tehnica black hat seo pe care Google o penalizează cel mai mult. Chestia asta se poate realiza prin redirect-uri sau prin diverse coduri.
 2. Conținut duplicat: Dacă îți place să copiezi conținut de pe alte site-uri și să dai sursa(sau nu), Google va considera că faci spam, ceea ce e o tehnică black hat seo. Nu te-a penalizat până acum? Nicio grijă, se va întâmpla curând.
 3. Pune-ți un grabber de conținut: La fel ca și ma conținutul duplicat, numai că dacă o faci automat cu ajutorul unui robot e și mai nasol. Google depreciază sub orice formă conținutul copiat.
 4. Keyword-uri irelevante: Dacă ai conținut despre mașini și îți pui keyword “cărucioare de butelii” e foarte posibil să ajungi primul de la coadă. Deși chestia asta e oarecum relativă, pentru că Google a renunțat la meta keyword-uri încă din 2009. În concluzie ai putea să-ți pui ce keyword-uri vrei dar o faci pe barba ta. Eu personal am renunțat la ele.
 5. Link exchange cu site-uri dubioase: Vrei pagerank 11 în două spătămâni? Angajează-ți un Pakistanez să-ți facă asta. Google s-au pus serios împotriva acestei tehnici black hat seo.
 6. Textul ascuns: zis și keyword stuffing sau fontmatching. Se referă la conținutul ascuns pentru utilizatori dar vizibil pentru crawlere. În general asta se face prin scrierea textului cu același culoare ca și layout-ul paginii, ceea ce îl face invizibil ochiului uman dar indexabil de crawlere.
 7. Title stacking: sau adăugarea de tag-uri <title> extra, doar de dragul relevanței. Această tehnică este asemănătoare keyword stuffing-ul și e penalizabilă.
 8. Viruși, troieni și malware: mai e nevoie de explicații?
 9. Pagini doorway: aka. Gateway pages, sunt pagini optimizate pentru un singur key, cu scopul de a redirecționa userii spre altă pagină cu alt conținut. Asta e o tehnică black hat seo destul de răspândită, mai ales în România.

Ăsta e esențialul, în concluzie dacă vrei ca site-ul tău să obțină rezultate bune și de durată, uită de black hat seo. Odată penalizat de Penguin șansele să mai scapi sunt aproape inexistente. Good luck!

black hat seo

You might also like

Comments (5)

 • Cristi 5 years ago Reply

  Lasand deoparte numarul de tehnici BHS, care oricum sunt multe, e amuzant sa vezi pe site-uri de servicii numai pakistanezi si indieni, asa-zisi experti seo care-ti rup site-ul in 2-3 luni.

 • Yamasha 5 years ago Reply

  si nu sunt singurele, mai sunt o gramada de tehnici de black seo…

 • Adrian 5 years ago Reply

  Nu inteleg ce au unii de castigat prin aceste tehnici neortodoxe. Sa stai primul o luna in top si pe urma sa te penalizeze sa nu mai urci deloc? E un risc pe care unii si-l asuma. Problema este ca poate nu stiu ce este SEO si angajez un “expert” pe care il si platesc sa ma urce, iar el isi bate joc de site-ul meu pe banii mei.

  Teodor Marin 5 years ago Reply

  Mai sunt care au nevoie doar o luna de a fi in top, dau o teapa si apoi dispar.

  Andrei 5 years ago Reply

  Cei mai mult dintre cei care fac black hat seo sunt cei care fac site-uri de afiliere. Uita-te pe COM si vezi cate site-uri de afiliere sunt pe anumite cuvinte cheie. Produc bani 2-3 luni dupa care zboara, dar banii produsi sunt de 30x mai multi decat cei investiti.

Leave a Reply