WordPress câștigă procesul cu Zenyth Pharmaceuticals

WordPress a câștigat prea cunoscutul proces cu Zenyth Pharmaceuticals, producătoarea “medicamentului”(fâs) ColonHelp. Era și clar nu?

Am scris ceva  mai demult ceva despre scanadalul cu bloggerul care a îndrăznit să spună că acest produs, ColonHelp este o țeapă. Omu’ a făcut un research despre substanțele pe care le conține acest produs și a ajuns la concluzia că defapt nu face nimic benefic, ci doar generează auto-sugestie consumatorilor.

Zenyth Pharmaceuticals l-au amenințat pe respectivul blogger cu niște legi închipuite(cum am fost și eu amenințat :D) dar dat fiind faptul că blogul respectiv era hostat gratuit pe wordpress.com le-a venit lor ideea să dea în judecată WordPress, probabil pentru că s-au gândit că au șanse mai mari să scoată bani de la WordPress decât de la respectivul blogger. Sigur că au pierdut procesul, pentru că n-ai cum să dai pe cineva în judecată pentru că își dă cu părerea decât dacă ești tâmpit și n-ai ce face cu banii.

Ideea e că acum a ajuns atât de viral scandalul încât daca dai un search în Google pentru “ColonHelp” o să găsești doar articole despre respectivul proces și despre cât de prost este produsul. Genial nu?

Sunt curios câți citeau blogul ăla, Insula Îndoielii înainte să se provoace acest scandal. Personal dacă administram Zenyth Pharmaceuticals în primul rând concediam piarul. Iar apoi încercam să o dau la pace cumva cu autorul ca să scoată articolul ăla.

Într-o altă ordine de idei, ColonHelp în ciuda faptului că e o țeapă, vorbim totuși despre un brand. Acum toți își vor aduce aminte de scandal. Na, prostia atrage lucruri nasoale.

lucian-mandruta_zpsf3f897db
Serios tu? Firmă “bogată”? Blogger sărac și curajos? Oh lord.

Sfatul meu pentru Zenyth Pharmaceuticals ar fi să închidă firma, să deschidă alta și să lanseze pe piață un alt produs, cu alt nume, într-un alt ambalaj, etc. ColonHelp n-o să se mai vândă. Deja sunt sigur că au pierdut foarte mult.

You might also like

Comments (2)

  • Andrei 5 years ago Reply

    Procesul ca procesul, dar prejudiciile de imagine oare cat conteaza? Afirmatia lui Mandruta e deplasata, Zenyth s-a pus cu un gigant, nu cu un blogger.

  • Emy 5 years ago Reply

    Dar nici nu mi-am batut capul, mereu am crezut ca wordpress are castig de cauza, in ziua de azi practic uneme batali sunt pierdute inainte ca acestea sa inceapa.

    Uite la google exemplul, a renuntat la unele afaceri inainte de a le da start…

Leave a Reply